Dementiezorg thuis

Met geheugenverlies en dementie kunt u vaak nog zelfstandig blijven wonen. Zeker als u daar de juiste begeleiding bij krijgt. Ons Mobiel Geriatrisch Team komt bij u thuis wanneer sprake is van lichamelijke en geestelijke achteruitgang door dementie of andere ouderdomsziekten. Een verhuizing naar een verpleeghuis kan zo uitgesteld of mogelijk voorkomen worden.

Mobiel Geriatrisch Kernteam
Uw team bestaat uit een casemanager dementie, specialist ouderengeneeskunde (verpleeghuisarts) en een psycholoog; het Mobiel Geriatrische Kernteam. Zij worden ondersteund door medewerkers die allemaal een achtergrond hebben in de zorg of behandeling en begeleiding. Het team is verbonden met paramedici, zoals bijvoorbeeld ergotherapeut, fysiotherapeut en logopedist. Een heel team van experts en deskundig gekwalificeerd personeel staat voor u klaar.

Onze ondersteuning

  • we spelen een rol bij diagnostiek, bijvoorbeeld als het nog onduidelijk is wat de oorzaak is van de achteruitgang of als er sprake is van onbegrepen gedrag;
  • we adviseren over de behandeling;
  • we helpen bij zorgtaken;
  • we begeleiden bij de invulling van de dag;
  • we helpen bij allerlei praktische zaken, zoals het aanvragen van een indicatie en contact leggen met andere dienstverleners en
  • we zijn u van dienst bij al uw vragen, wensen en behoeften.

Aanmelden en meer informatie
U kunt zich bij ons aanmelden in overleg en op verwijzing van uw huisarts. Hier zijn geen kosten aan verbonden.  Neem gerust contact op voor meer informatie over onze dienstverlening.

Casemanager De Bilthuysen: Wendeline van Rijn, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer informatie leest u in de folder Mobiel Geriatrisch Team. Als het thuis onverhoeds niet meer gaat bieden we ook kleinschalige dementiezorg in onze Huysen aan.

GenietenBilthuysenBlauw

KlantenVertellenGroen

Voor Ouderen

WachtlijstenTarievenButton

AanvullendeDienstverleningButton

SamenwerkenRegioButton