• Wonen in Rinnebeek

    Wonen in Rinnebeek

Rinnebeek

In de kleinschalige woonvorm Rinnebeek in De Bilt bieden wij een thuis aan mensen met (ernstige) dementie. Op de locatie wonen 28 mensen, verdeeld over vier woningen. De kleinschalige woonvorm Rinnebeek ligt in een gebouw waarin ook de afdeling van het Rode Kruis van de gemeente De Bilt gevestigd is. Kenmerkend voor Rinnebeek is de gemoedelijke en huiselijke sfeer. Samen koken, samen aan tafel, samen praten over de dingen van de dag; het zijn belangrijke terugkerende ‘belevingen’ voor bewoners.

De kamers en voorzieningen
Bewoners hebben een eigen kamer en delen samen een huiskamer, de keuken en het sanitair. De kamers zijn standaard ingericht met een hoog/laag bed, vloerbedekking en gordijnen. De kamer kan verder naar eigen wens en smaak ingericht worden. Bewoners kunnen gebruik maken van de kapper, pedicure en manicure.

Activiteiten
Wekelijks organiseren mantelzorgers activiteiten voor bewoners. Ook vindt er elke week een gespreksgroep plaats onder begeleiding van een geestelijk verzorger. De medewerkers betrekken de bewoner zoveel mogelijk bij alle huishoudelijke activiteiten. Deze activiteiten zijn belevingsgericht: de bewoner ervaart op verschillende momenten van de dag of week een prettige beleving. Tafel dekken, afwassen, helpen bij het koken, boodschappen doen; het zijn bezigheden waar onze bewoners vaak plezier in hebben. Deze terugkerende momenten geven een gevoel van herkenbaarheid, structuur en veiligheid. Bewoners en medewerkers vormen samen een dagelijks huishouden. Uitgangspunt van de taakverdeling tussen bewoners en medewerkers is wat de bewoner (nog) kan. En waarvan hij of zij geniet!

Meer informatie, een rondleiding of direct aanmelden voor Rinnebeek?
In Rinnebeek kunt u terecht voor:
•  Beschermd wonen met intensieve dementiezorg
•  Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding

Zie voor meer informatie de brochure Kleinschalig Wonen of bel met ons servicepunt via (030) 27 47 800 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze cliëntadviseur helpt u bij het aanvragen van een indicatie, kan een rondleiding of kennismaking organiseren en geeft antwoord op al uw vragen. 

 rinnebeekjeck20090827 202rinnebeekjeck20090827 225rinnebeekIMG 7460

Route De Bilthuysen

GenietenBilthuysenBlauw

KlantenVertellenGroen

Voor Ouderen

WachtlijstenTarievenButton

AanvullendeDienstverleningButton

SamenwerkenRegioButton