Ontmoetingscentrum Rinnebeek

De plek waar u zichzelf kunt zijn!

Wat is Ontmoetingscentrum Rinnebeek?
In het Ontmoetingscentrum genieten mensen van een gezellige, actieve dag. Mensen met dementie, of met andere beperkingen kunnen één of meerdere dagdelen deelnemen, Een team van vaste medewerkers en vrijwilligers zorgt voor een duidelijke structuur tijdens de dag. Beweegactiviteiten, muzikale- en creatieve activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van het programma. Ook worden er regelmatig uitstapjes georganiseerd.

Duofiets OC RInnebeek

Voor wie?
Bezoekers met dementie of andere beperkingen zoals niet aangeboren hersenletsel of Parkinson ondernemen activiteiten waar men plezier aan beleeft. Mensen (her)ontdekken hun mogelijkheden en talenten, dit geeft zelfvertrouwen en kracht. Mantelzorgers staan centraal, er is individuele aandacht, een ontmoetingsgroep, informatiebijeenkomsten, bijzondere activiteiten en uitjes. Door deze vormen van ondersteuning kan men elkaar ook ontmoeten, krijgt men erkenning en herkenning.

Persoonlijke begeleiding
We werken met een ervaren, betrokken en enthousiast team. De bezoeker en de mantelzorger hebben een persoonlijk contactpersoon. De beroepskrachten staan direct in contact met de casemanagers dementie, praktijkbegeleiders ouderen, wijkzorg en deskundigen zoals psycholoog, ergotherapeut, fysiotherapeut en specialist ouderen geneeskunde.

Welke activiteiten
In het Ontmoetingscentrum vinden activiteiten plaats die passen bij wat de bezoeker kan en waar men plezier aan beleeft. Zoals samen de krant doornemen, samen boodschappen doen, wandelen, Tai Chi Qigong of erop uit gaan met de duo fiets. Maar ook creatieve activiteiten zoals schilderen en tekenen. Er worden geregeld uitjes naar concert, musea etc. georganiseerd.

OC Rinnebeek bellenblaas

Mee zing middag in Rinnebeek 
Samen zingen zorgt voor plezier, ontspanning en contact. Elke woensdagmiddag wordt er samen gezongen met begeleiding van livemuziek. Bezoekers van Ontmoetingscentrum Rinnebeek en ouderen uit de buurt zijn van harte welkom om samen met hun mantelzorger (familie, vriend, kennis) te komen zingen. Samen zingen geeft het contact een positieve impuls. Zingen is gezond voor het hele lijf en stimuleert het brein.

Talentclub
Mensen met beginnende dementie kunnen ook op basis van hun interesse en talent als vrijwilliger aan de slag . Zo voelen mensen zich gewaardeerd en doen mee in de maatschappij. Wilt u meer informatie over wat de Talentclub inhoudt en voor u kan betekenen? Dan kunt u hier 2 filmpjes bekijken:

Elzo is Talentvrijwilliger
- Lotte is Talentvrijwilliger

Adres en openingstijden
Ontmoetingscentrum Rinnebeek
Sint Laurensweg 11
3732 BA De Bilt
www.debilthuysen.nl
Geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur

Vervoer
Mocht het niet mogelijk zijn om zelfstandig naar het Ontmoetingscentrum te komen, dan kan er vervoer geregeld worden.

Wat kost het Ontmoetingscentrum?
Uw gemeente vergoedt de kosten van dagbesteding in het Ontmoetingscentrum. Er is een beschikking nodig van de WMO. U betaalt altijd een eigen bijdrage. Hoe hoog deze eigen bijdrage is, berekent u via het CAK (www.hetcak.nl of 0800-1925). Financiering vanuit WLZ, PGB of particulier is ook mogelijk.

Aanmelden en meer informatie
Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met de coördinator van het Ontmoetingscentrum Willy Sturkenboom. Telefonisch via 06 20640523 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GenietenBilthuysenBlauw

KlantenVertellenGroen

Voor Ouderen

WachtlijstenTarievenButton

AanvullendeDienstverleningButton

SamenwerkenRegioButton