• klein, vertrouwd en een huiselijke sfeer

    klein, vertrouwd en een huiselijke sfeer

Beschermd kleinschalig wonen

De zorg voor een persoon met dementie kan thuis na verloop van tijd erg lastig worden. Bij De Bilthuysen kunnen mensen met dementie beschermd wonen. Wij zorgen voor uw naaste in een veilige, vertrouwde omgeving en zorgen voor uitstekende ondersteuning en begeleiding. Wij gaan voor liefdevolle verzorging, een huiselijke sfeer en een zinvolle dagbesteding. We zijn ervan overtuigd dat we dit het beste kunnen bieden in een kleine en vertrouwde groep met een vast team aan medewerkers. Een woongroep bestaat bij De Bilthuysen uit maximaal 8 bewoners. Zo weet u zeker dat uw partner of familielid altijd passende zorg krijgt. Bewoners hebben een eigen slaapkamer naast de gezamenlijke woonkamer en keuken. Het sanitair wordt veelal met elkaar gedeeld.

Wensen en behoeften staan centraal
Wij zorgen ervoor dat uw naaste zijn of haar leven op de eigen wijze en in een vertrouwde omgeving kan leiden. Voor de verhuizing komen we graag in contact met u (als familielid, vriend of mantelzorger), want wat ons betreft ‘verhuist u mee’. We willen dat u zich welkom voelt en graag over de vloer komt. We bespreken met u de mogelijkheden hoe we de zorg en dienstverlening rondom uw naaste zo prettig mogelijk kunnen invullen. Dat doen we op momenten die u schikken. Zeker net na een verhuizing is het belangrijk dat iedereen de tijd krijgt om te wennen.

Huiselijke sfeer
In onze kleinschalige woningen wordt dagelijks in de huiskamer gekookt. Medewerkers stellen in samenspraak met bewoners de weekmaaltijd vast. We betrekken vrijwilligers bij het voorbereiden van de maaltijd. De tafel wordt gedekt en er is tijd en aandacht voor de maaltijd en het tafelmoment. We moedigen bewoners, waarvan we weten dat ze dat prettig vinden, aan om een handje te helpen bij de voorbereidingen en het afruimen. We zien familie en bekenden graag verschijnen, zij horen bij een huiselijke sfeer. Bewoners ervaren de momenten waarop familie en bekenden aanschuiven als extra prettig en gezellig.

Keuze uit drie locaties
Bij De Bilthuysen heeft u de keuze uit drie locaties in gemeente De Bilt waar bewoners met dementie beschermd wonen.

  • Rinnebeek, vier woongroepen met elk zeven bewoners, dicht bij de Hessenweg met veel gezellige winkels en   restaurants (De Bilt);
  • Boshuysen, zes woongroepen met acht bewoners en twee woongroepen met tien bewoners gelegen in een groene  bosrijke omgeving (Bilthoven, Professor Bronkhorstlaan);
  • Plaza Mayor, twee woongroepen met ieder acht bewoners in Zorgcentrum Weltevreden gesitueerd middenin  een woonwijk in De Bilt-West.

Ons keurmerk
In al onze kleinschalige ‘Huysen’ kunt u rekenen op:

  • Een schoon huis
  • Comfortabel wonen
  • Fijne dagbesteding
  • Smakelijk eten
  • Betrokken en gastvrije medewerkers

Meer informatie, een rondleiding of direct aanmelden?
Bel met ons servicepunt via (030) 27 47 800 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze cliëntadviseur helpt u bij het aanvragen van een indicatie, kan een rondleiding of kennismaking organiseren en geeft antwoord op al uw vragen.

Route De Bilthuysen

GenietenBilthuysenBlauw

KlantenVertellenGroen

Voor Ouderen

WachtlijstenTarievenButton

AanvullendeDienstverleningButton

SamenwerkenRegioButton