Dementiezorg thuis

Met geheugenverlies en dementie kunt u vaak nog zelfstandig blijven wonen. Zeker als u daar de juiste begeleiding bij krijgt. Ons Mobiel Geriatrisch Team komt bij u thuis wanneer sprake is van lichamelijke en geestelijke achteruitgang door dementie of andere ouderdomsziekten. Een verhuizing naar een verpleeghuis kan zo uitgesteld of mogelijk voorkomen worden.

Dementiezorg in de gemeente De Bilt

Het Netwerk Ketenzorg Dementie De Bilt heeft als doel een samenhangend aanbod van voorzieningen te bieden aan de inwoners van de gemeente De Bilt met (beginnend) dementie. Dat geldt zowel voor de vroege signalering, voor de diagnostiek, voor de behandeling als voor de begeleiding van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Binnen het Netwerk werken de gemeente, de Alzheimer vereniging, de Stichting Mens, huisartsen, thuiszorgorganisaties, dagopvang voorzieningen, verpleeginstellingen, ziekenhuizen en het mobiel geriatrisch team samen om die doelstelling te realiseren lees verder

 

Mobiel Geriatrisch Kernteam
Uw team bestaat uit een casemanager, specialist ouderengeneeskunde (verpleeghuisarts) en een psycholoog; het Mobiel Geriatrische Kernteam. Zij worden ondersteund door medewerkers die allemaal een achtergrond hebben in de zorg of behandeling en begeleiding. Het team is verbonden met paramedici, zoals bijvoorbeeld ergotherapeut, fysiotherapeut en logopedist. Een heel team van experts en deskundig gekwalificeerd personeel staat voor u klaar.

Onze ondersteuning

  • we spelen een rol bij diagnostiek, bijvoorbeeld als het nog onduidelijk is wat de oorzaak is van de achteruitgang of als er sprake is van onbegrepen gedrag;
  • we adviseren over de behandeling;
  • we helpen bij zorgtaken;
  • we begeleiden bij de invulling van de dag;
  • we helpen bij allerlei praktische zaken, zoals het aanvragen van een indicatie en contact leggen met andere dienstverleners en
  • we zijn u van dienst bij al uw vragen, wensen en behoeften.

Aanmelden en meer informatie
U kunt zich bij ons aanmelden in overleg en op verwijzing van uw huisarts. Hier zijn geen kosten aan verbonden.  Neem gerust contact op voor meer informatie over onze dienstverlening. 

Casemanager De Bilthuysen:  Wendeline van Rijn, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Servicepunt De Bilt                (030)  22 17 550
Servicepunt Maartensdijk       (0346) 21 10 55

Meer informatie leest u in de folder Mobiel Geriatrisch Team ‘Hulp aan thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers’. Als het thuis onverhoeds niet meer gaat bieden we ook kleinschalige dementiezorg in onze Huysen aan.

GenietenBilthuysenBlauw

KlantenVertellenGroen

Voor Ouderen

WachtlijstenTarievenButton

AanvullendeDienstverleningButton

SamenwerkenRegioButton